Rawat & Pulihkan Anda Dari

SAKIT BAHU

Adakah Anda Pernah Mengalami Situasi Berikut?

Apakah Faktor Yang Menyebabkan Anda Sakit?

Apakah situasi yang kerap berlaku terhadap anda yang mengalami sakit bahu?

Rawatan Sakit Bahu

Jika anda mengalami sakit bahu, anda mempunyai beberapa alternatif rawatan yang boleh membantu anda merawat atau mencegah anda dari sakit bahu. Anda mungkin sudah pun mendapatkan rawatan ini semasa berjumpa dengan pakar atau doktor anda.

Terapi Haba

Terapi haba mampu meregangkan otot dan membantu mengingkatkan pergerakan bahu yang terbatas. Anda boleh menggunakan pad haba panas dengan kadar setiap 20 minit di kawasan bahu anda.

Mampatan Sejuk

Mampatan sejuk mampu untuk melegakan kesakitan bahu buat sementara. Letak pek ais di kawasan bahu selama 20 minit, selama 5 hari. Balut pek ais denga menggunakan tuala kecil. Hindari dari meletak pek ais secara terus di kawasan bahu

Terapi Manual

Menggunakan "hands-on" approach ke atas pesakit, fisioterapis akan merawat kesakitan bahu dengan menggerakkan anggota tertentu untuk mengurangkan kesakitan memberi kelegaan di bahagian bahu.

Bagaimana PhysioMobile Boleh Membantu Anda?

PhysioMobile menawarkan kaedah rawatan menggunakan teknik manual terapi.

Teknik manual terapi ni menggerakkan bahu anda pada arah dan kelajuan tertentu. Iainya berbeza daripda menggunakan mesin untuk melakukan terapi.

Manual terapi terbukti berkesan untuk mengurangkan kesakitan bahu dan rawatan jangka panjang boleh merawat anda dengan lebih efektif.

Kami akan bantu kurangkan sakit bahu anda, mengurangkan rasa tegang di bahagian tengkuk, mengurangkan rasa kebas yang anda alami dan membantu anda untuk kembali ke tahap aktiviti harian yang optimum! 

Apa kata mereka

Testimoni Pesakit Bahu

Mereka telah pun mendapatkan rawatan dari PhysioMobile dan berpuas hati dengan sesi yang mereka jalani. Kini, giliran anda. 

Ingin Mendapatkan Rawatan Untuk Sakit Bahu Anda?

Apa kata mereka

Kenapa Anda Harus Mendapatkan Khidmat PhysioMobile

Mereka telah pun mendapatkan rawatan dari PhysioMobile dan berpuas hati dengan sesi yang mereka jalani. Kini, giliran anda. 

Waktu rawatan yang fleksibel, 9 pagi hingga 10 malam

Rawatan bergerak ke rumah anda atau ke klinik kami

Rawatan berkesan dengan menggunakan manual technique physiotherapy

Therapist yang terlatih & berkelulusan ijazah Sarjana Muda dalam fisioterapi

Pesakit wanita hanya dirawat oleh therapist wanita & sebaliknya

Lokasi klinik yang strategik dan mudah dicari oleh semua

Scroll to Top