Jangan biarkan prestasi anda terus merudum kerana kecederaan yang sebenarnya boleh dipulihkan.

Kecederaan sukan yang paling biasa adalah ‘strain dan sprains’. ‘Sprains’ adalah kecederaan kepada ligamen,tisu yang menyambung tulang dan sendi.regangan secara tiba tiba serta melepasi had ligamen akan menyebabkan ligamen berpotensi untuk koyak. ‘Strain’ pula adalah kecederaan kepada tisu otot atau tendon, yang menyambungkan otot ke tulang.

 

Kami di PhysioMobile Malaysia menawarkan rawatan pemulihan KECEDERAAN SUKAN yang terbukti memberikan kesan positif kepada anda. Telah Ramai atlet-atlet yang mendapatkan rawatan daripada kami dan kini telah kembali beraksi. . . Yang dahulunya terhencut-hencut, kini berlari bak Usain Bolt. Yang dahulu lututnya ngilu, kini menggelecek lebih cemerlang. Kalau dahulu bahunya sering “tercabut”, kini tidak lagi risau untuk menghayunkan tangan. Kalau dahulu sendi bukulalinya sering terseliuh, kini pantas berpusing menggelecek bola. Anda mengalami kecederaan sukan? Dapatkan rawatan segera, kami di Physiomobile Malaysia sedia membantu anda.

Pemeriksaan:
Pertama sekali, therapist akan bertanya beberapa soalan yang berkaitan dan merekodkan kesemua sejarah kesihatan anda dan bagaimana kecederaan yang anda alami boleh berlaku. Seterusnya, therapist akan memeriksa anda secara objektif melalui pemerhatian dan ujian-ujian fizikal berdasarkan ‘outcome measure’ tertentu

Rawatan:
Rawatan untuk masalah kecederaan sukan akan berfokus pada mengurangkan sakit dan menambah julat pergerakan sendi yang terlibat dengan menggunakan kaedah rawatan ‘manual technique physiotherapy’ dan program senaman yang berstruktur dan berfokus. Selain itu, sesi rawatan juga akan berfokus pada menambahbaik fungsi fizikal pesakit sekaligus menawarkan program rehabilitasi terbaik sehingga anda dapat kembali bersukan. 

Konsultasi:
Dalam sesi konsultasi pula, therapist akan menerangkan kepada pesakit dan penjaga tentang kondisi pesakit termasuk punca masalah yang dialami pesakit berdasarkan ilmu anatomi dan fisiologi, cara mengelakkan masalah tersebut berulang dan preskripsi senaman di rumah

Waktu rawatan yang fleksibel, 9 pagi hingga 10 malam

Rawatan bergerak ke rumah anda atau ke klinik kami

Rawatan berkesan dengan menggunakan manual technique physiotherapy

Therapist yang terlatih & berkelulusan ijazah Sarjana Muda dalam fisioterapi

Rawatan 1-to-1, satu therapist untuk satu pesakit
Pesakit wanita hanya dirawat oleh therapist wanita & sebaliknya
Lokasi klinik yang strategik dan mudah dicari oleh semua
Mendapat 4.9/5 ratings daripada lebih 10, 000 pesakit

Telah Ramai atlet-atlet yang mendapatkan rawatan daripada kami dan kini telah kembali beraksi.
Yang dahulunya terhencut-hencut, kini berlari bak Usain Bolt.
Yang dahulu lututnya ngilu, kini menggelecek lebih cemerlang.
Kalau dahulu bahunya sering “tercabut”, kini tidak lagi risau untuk menghayunkan tangan.
Kalau dahulu sendi bukulalinya sering terseliuh, kini pantas berpusing menggelecek bola. 

Anda mengalami kecederaan sukan? Dapatkan rawatan segera, kami di PhysioMobile Malaysia sedia membantu anda.

Scroll to Top